Női kör

Az Női kör az egyik legrégebbi kis csoport a gyülekezetünkben. Azok az asszonyok alapították, akik baba-mama körbe jártak, amíg kicsik voltak a gyerekeik, és GYED-en, GYES-en voltak. A gyerekek megnőttek, az anyukák dolgozni mentek, és semmiképpen nem szerettek volna szétszéledni. Így folytattuk az összejöveteleket délelőtt helyett most már esténként. Még mindig foglalkoztunk a gyerekeink nevelésének a kérdéseivel, de közben szerettünk volna a bibliaismeretünkben is fejlődni.

 

A Női kör célja:

  • Az éppen felvetődő aktuális problémákkal foglalkozni, megvizsgálni őket az Ige fényében.
  • Erősíteni egymást, közösséget alkotni.
  • Figyelemmel tartani: ki hol tart az Istennel való kapcsolatában.

 

 

Csoportunk felépítése:

A nagyjából 20-25 év alatt többen megfordultak a csoportunkban, szeretnénk frissíteni a csoportot. Szívesen fogadunk új tagokat, nincs állandó létszámunk, befogadó közösség vagyunk.
Akinek van Istentől kapott üzenete, átélt és megélt élménye Istennel, megértett igazság az Igéből, bátran közre adhatja, éppen ezért nem egy állandó szolgáló tartja az igei alkalmakat, hanem többen vállaljuk a felkészülést.

 

 

Kiket várunk?

Akik szeretnének egy jó kisközösségbe tartozni, szeretnék megbeszélni az éppen felvetődő aktuális problémáikat, szeretnének Istennel való kapcsolatukban erősödni, vagy éppen Őt megismerni.

 

 

Alkalmaink helye és ideje:

  • Négy hetenként tartjuk az alkalmakat, a templomházban, péntekenként este 19:00-tól 21:00-ig.

 

  • Csendes hétvégék, elvonulások:
    A Női körben pár évvel ezelőtt felvetődött az igény, hogy hosszabb időt is együtt töltsünk. Így kezdtük el szervezni a hétvégéket, amikor vendég előadók meghívásával mélyebben beleáshatjuk magunkat egy-egy témába.

 

Eközben még inkább megerősítettük az egymással és Istennel való kapcsolatunkat. Jobban megismerhettük egymást, több időnk volt egy-egy lelkigondozói beszélgetésre. Többen ilyen alkalommal értették meg Isten tervét az életükkel kapcsolatban, adták át Neki az életük feletti irányítást.

 

Ma már nem csak mi asszonyok vonulunk el egy-egy ilyen hétvégére, hanem csatlakoztak hozzánk gyülekezetünk férfi tagjai is, ezzel is színesítve ezeket az alkalmakat.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

 

Summary
Article Name
Női Kör a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben
Description
Az Női kör az egyik legrégebbi kis csoport a gyülekezetünkben. Kiket várunk a csoportunkba? Akik szeretnének egy jó kisközösségbe tartozni, szeretnék megbeszélni az éppen felvetődő aktuális problémáikat, szeretnének Istennel való kapcsolatukban erősödni, vagy éppen Őt megismerni.

vissza az elejére

Ige a négyzeten

Ha szeretsz játszani, taktikázni nem félsz a kérdésektől, feladatoktól, akkor ez neked szól.

Megnézem >

Elmélyülő

Heti igei gondolatok minden szerdán - minden léleknek!

Megnézem >

Eseménynaptár

Összes esemény >

Tábori Regisztráció

2024. június 21-26.
Gyülekezeti tábor

Tábori tájékoztató
itt olvasható >

A táborban való részvétel regisztrációhoz kötött.

Regisztrálok >

Aktuális híreink

Segíthet Nekünk

Figyelmébe Ajánljuk

Online elérhető Biblia

www.abibliamindenkie.hu

Magyarországi Református Egyház weboldala

www.reformatus.hu

Dunamelléki Református Egyházkerület weboldala

www.parokia.hu