Csendesnap

Gyülekezetünk idén is megrendezi a hitmélyítő csendesnapját, melyre 2023. szeptember 30-án szombaton 9:30 órai kezdettel kerül sor templomunkban.

Várunk mindenkit, aki minőségi időt szeretne tölteni Istennel és a gyülekezet tagjaival. A nem rendszeresen hozzánk járókat, vendégeket is nagy szeretettel várjuk.

A csendesnapok fókuszában a lelki növekedés áll, idén pedig ezen belül is az elköteleződés Isten felé.

Isten Jézusban az elköteleződés legmagasabb szintjét mutatta meg. Isten emberré lett, hogy kapcsolódni tudjon a teremtményéhez az emberhez. És elment a végsőkig, a Golgotáig.

Teljes az elköteleződése irántunk, teljes az áldozat, és kész arra, hogy a státuszunkat halált érdemlő bűnösből fiúvá változtassa. Mi a Te válaszod? Elfogadod, vagy küzdesz egyedül tovább?

Mi szervezők nem ígérhetjük meg, hogy ezen a napon minden megváltozik. De azt viszont igen, hogy Isten itt lesz, mert ő megígérte, ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük. (Mt. 18:20.)

És Ő végtelen kegyelméből, Jézusért adhat egy lépést előre az elköteleződésed terén, de cselekedhet csodát is. Mert ilyen a mi Istenünk.

Gyere el, adj egy lehetőséget magadnak a változásra és Neki a változtatásodra!

Igét hirdet: dr. Tolnay Lajos, bizonyságtétellel érkezik közénk Laskoti Zoltán. Amennyiben róluk többet is megszeretnél tudni, ajánljuk alábbi olvasnivalókat:
https://refnyiregyhaza.hu/cikk/szeretetbe-kapaszkodva-hazassag-hete-2023/191
https://www.karpatinfo.net/2022/7/17/beszelgetes-laskoti-zoltan-reformatus-lelkesszel-jezuson-kivul-nincs-igazi-elet-200061668

 
A tervezett program:

 

 9:30 Gyülekezés, dicsőítés
10:00 Vezetett egyéni csendesség
10:10 Igehirdetés – dr. Tolnay Lajos
11:25 Kiscsoportos megbeszélés
12:30 Ebédszünet
13:30 Dicsőítés
13:45 Igehirdetés – dr. Tolnay Lajos
14:50 Bizonyságtétel – Laskoti Zoltán
15:30 Kiscsoportos megbeszélés
16:20 Dicsőítés / imaszolgálat
16:40 Áldás

 

A szervezéshez nekünk segítség (de nem feltétel), ha regisztrálsz az alábbi űrlapon keresztül.

Kövesd megújuló hirdetéseinket, melyben a nappal kapcsolatban újabb információkkal fogunk szolgálni.

A szervezők nevében szeretettel:

Szabóné Szónok Enikő

 

 


 

„..Neki növekednie kell, nékem pedig kisebbednem” (Jn 3,30)

Keresztelő János mondta ezt, de több, mint tíz éve, amikor egy kis szervezőcsapatban megérlelte Isten, hogy szervezzenek gyülekezeti hitmélyítő csendesnapot, és kerestük azt a gondolatot, amely ennek az alkalomnak mottója lehet, ez az ige jött elénk.

Miért csendesnap? Mert Isten minőségi időt szeretne velünk tölteni, és ehhez több kell, mint egy igei alkalom.

Mert ahhoz, hogy Isten megszólaljon, el kell csendesednem.

Mert miközben megélem Istennel való közösségemet, együtt vagyok a gyülekezettel, akikkel a testvéri közösséget is megélem.

Mert jó együtt lenni Istennel, és a testvérekkel.

Mert amikor szervezni kezdtük, akkor a fizikai templomunk már készen állt, és végre nem kellett helyett keresnünk, ahol együtt lehetünk.

Miért növekedés? Mert az az élet jele. Ahol élet van, ott növekedés is van.

Mi a célunk? Hogy aki eljön, ha lehet, ne úgy menjen haza, ahogyan megérkezett. Lépjen egyet előre azon az úton, amin Isten Őt elindította.

Kiket várunk? Ez egy hitmélyítő alkalom, ezért mindenkit várunk, aki szeretne előrébb lépni. Bár gyülekezeti alkalomként szervezzük, de mindenkit szeretettel várunk, aki aznap Istennel és az övéivel szeretne egy napot eltölteni.

Hogy néz ki egy ilyen nap? Vendég igehirdető szolgál köztünk, egyrészt azért, mert a növekedésen belül minden évben van egy központi téma, és ezzel kapcsolatban keresünk igehirdetőt, másrészt a lelkészeink az év 364 napján szolgálnak felénk, ezen a napon mi szeretnénk szolgálni feléjük azzal, hogy egyszerűen csak beüljenek közénk, és töltődjenek.

Dicsőítések, kiscsoportos beszélgetések, vezetett csendesség, imaközösség, imaszolgálat, bizonyságtétel, ezek mind helyet kapnak ezen a napon. És persze a közösen elfogyasztott ebéd is elmaradhatatlan része a napnak.

És a gyerekek? Miután gyülekezetünkben nagyon sok kisgyerekes család van, így a csendesnap alatt a gyerekeknek is a koruknak megfelelő alkalommal készülünk, ahol helye van az igének, de a játéknak, és aki igényli a szundikálásnak is. Ovis kortól várjuk őket, a kisebbek és szüleik számára baba-mama szoba áll rendelkezésre.

Milyen gyakran kerül megrendezésre? Ez az alkalom egy évben egyszer van, idén őszre tervezzük.

Szeretettel várunk mindenkit, aki velünk együtt érzi azt, hogy ahhoz, hogy Jézus növekedhessen bennünk, nekünk helyet kell adnunk Neki. Ehhez kisebbé kell válnunk, elengednünk mindent, ami ezt akadályozza. Hogy Jézus növekedjen bennünk, míg mi is elmondhatjuk: élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus (Gal.2:20)

vissza az elejére

Ige a négyzeten

Ha szeretsz játszani, taktikázni nem félsz a kérdésektől, feladatoktól, akkor ez neked szól.

Megnézem >

Elmélyülő

Heti igei gondolatok minden szerdán - minden léleknek!

Megnézem >

Eseménynaptár

Összes esemény >

Tábori Regisztráció

2024. június 21-26.
Gyülekezeti tábor

Tábori tájékoztató
itt olvasható >

A táborban való részvétel regisztrációhoz kötött.

Regisztrálok >

Aktuális híreink

Segíthet Nekünk

Figyelmébe Ajánljuk

Online elérhető Biblia

www.abibliamindenkie.hu

Magyarországi Református Egyház weboldala

www.reformatus.hu

Dunamelléki Református Egyházkerület weboldala

www.parokia.hu