Házicsoportok

Mik a házicsoportok?

Kisebb, 10-15 fős csoportok a gyülekezeten belül, akik rendszeresen, általában két hetente találkoznak, hogy közösen tanulmányozzák a Bibliát, kisközösséget adjanak egymás számára és imádkozzanak egymásért.
 

Miért jó ez?

Talán felmerültek már Benned is ilyen kérdések: Hogyan érthetem vagy ismerhetem meg jobban a Bibliát? Hogyan élik meg a Biblia tanítását más, egyszerű, mindennapi keresztények? Mit tesznek az én helyzetemben? Ők mivel küzdenek? Hogyan tudnánk jobban segíteni egymást az életben? Hogyan tudnék többet segíteni a Gyülekezetben? Az istentiszteleten olyan sokan vannak, hogyan tudok egy kisebb, bennsőségesebb csoporthoz is kapcsolódni?

Ha vannak ilyen kérdéseid, a házicsoportba járás kiváló lehetőség arra, hogy ezekre választ kapj.
 

Konkrétan milyen is egy házicsoport?

10-15 főből áll. Sokszor gyülekezeti tagok vezetik, nem lelkészek. A tagság alapvetően állandó, nem jöhet be bármikor bárki, hogy tényleg legyen lehetőség egymást mélyen megismerni, elmélyíteni a kapcsolatot. Nem is minden csoport itt a templomban találkozik, hanem sokszor egymás lakásában. Jó esetben ez a csoport nem csak beszélget, hanem számonkér, odafigyel egymásra és kérdez (ahogy Pál apostol is mondja, „[ü]gyeljünk arra, hogy egymást kölcsönösen szeretetre és jó cselekedetre buzdítsuk.”)

A csoportos beszélgetés és egymásra figyelés, egymás biztatása segít abban is, hogy a Biblia megismerése ne öncélú teologizálás legyen, hanem azt szolgálja, hogy felkészültebb, érettebb Krisztus-követők legyünk. Pál gyönyörűen írja: „A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, hogy tökéletes, minden jó cselekedetre felkészített legyen Isten embere.” (2Tim 3,16-17), és Jakab is erről beszél: „[a]z igének pedig cselekvői legyetek ne pedig csak hallgatói, becsapva magatokat.” Ezt az Írást szeretnénk együtt jobban megismerni a házicsoportokban (is), aztán pedig cselekedni a mindennapjainkban.

A házicsoportok általában hetente vagy kéthetente találkoznak, hétköznap esténként. Gyakran nem csak alkalmakra járnak össze, sok házicsoport közösség is – kirándulással, közös programokkal.

Most kb. tíz ilyen csoport van a gyülekezetünkben, közülük általában több is folyamatosan fogad új tagokat, időnként pedig új csoportok is alakulnak, így a csatlakozási lehetőség általában adott.
 

Hogy lehet csatlakozni?

Bátorítunk mindenkit, hogy próbáljon ki egy ilyen csoportot – egy-két alkalom még nem is kötelez minket.

Ha valaki szeretne házicsoporthoz csatlakozni, Nagy Gábornál érdeklődhet személyesen, vagy üzenhet neki emailben a gyülekezet e-mailcímén, jelentkezni pedig az alábbi linken lehet:
https://forms.gle/7a16oy5o8uhQRGYcA.

vissza az elejére

Ige a négyzeten

Ha szeretsz játszani, taktikázni nem félsz a kérdésektől, feladatoktól, akkor ez neked szól.

Megnézem >

Elmélyülő

Heti igei gondolatok minden szerdán - minden léleknek!

Megnézem >

Eseménynaptár

Összes esemény >

Tábori Regisztráció

2024. június 21-26.
Gyülekezeti tábor

Tábori tájékoztató
itt olvasható >

A táborban való részvétel regisztrációhoz kötött.

Regisztrálok >

Aktuális híreink

Segíthet Nekünk

Figyelmébe Ajánljuk

Online elérhető Biblia

www.abibliamindenkie.hu

Magyarországi Református Egyház weboldala

www.reformatus.hu

Dunamelléki Református Egyházkerület weboldala

www.parokia.hu