Események betöltése

« Minden Esemény

  • Ez az esemény elmúlt.

Gyülekezeti imaest

október 16. - 18:00

Esemény Navigation

…HOGY TELJESEN EGGYÉ LEGYENEK…

ÚJRA KÖZÖSSÉGI IMAEST

  1. október 16. 18.00-19.30-ig

 

Megkereshettek volna, de nem kérdeztek, megtalálhattak volna, de nem kerestek. Itt vagyok, itt vagyok! – mondtam a népnek, amely nem hívta segítségül nevemet. (Ézs 65,1) – ezt mondja Mennyei Atyánk, Urunk, Istenünk.

A népéhez szól, a gyermekeihez, nemcsak egyen-egyenként, hanem általa épített Egyházához, a Közösséghez, a Gyülekezeti családjához.

–  Keresitek akaratomat? Kérdeztek engem? Jöttök elém EGYÜTT, egy szívvel, egy akarattal? Azt mondanám: Itt vagyok! Itt vagyok nektek, hogy szabadítsak, gyógyítsak, utat mutassak, előttetek járjak, harcoljak értetek és részesedjetek győzelmemben, diadalomban… hogy Istenetek legyek és ti népemmé legyetek, így betöltve küldetéseteket.

A népnek szól, nemcsak az egynek. Együtt akar látni valamennyiünket, színe előtt örülve, Őt dicsőítve, szívünket kitárva Ő előtte… De miért?

Él egy tévképzet bennünk: hogyha egy jó ügyért sokan imádkozunk, az inkább meghallgatásra talál, mintha csak néhányan könyörögnénk. Olykor betegek mondják el gyógyulásuk történetében, hogy mennyi testvér kiáltott értük Urunkhoz, és Ő kegyelmesen lehajolt és gyógyított. A mennyiség számít Istennek? Bizonyára nem. Hát akkor…?

Én azt a dicsőséget, amelyet nekem adtál, nekik adtam, hogy egyek legyenek, ahogy mi egyek vagyunk: én őbennük és te énbennem, hogy teljesen eggyé legyenek, hogy felismerje a világ, hogy te küldtél el engem, és úgy szeretted őket, ahogyan engem szerettél. Atyám, azt akarom, hogy akiket nekem adtál, azok is ott legyenek velem, ahol én vagyok, hogy lássák az én dicsőségemet, amelyet nekem adtál, mert szerettél engem már a világ kezdete előtt. (Jn 17,22-24)

Küldetésben járunk az egységünkkel. Szent végzés és akarat, amit itt Jézus kikér számunkra az Atyától:

–  Add meg nekik Atyám Szentlelked által, a Tőled való egységet! Küldetésben kell járniuk, hogy meglássa a világ a Te akaratodat: Szabadítót küldtél, Megváltást készítettél. Bevonom ezért őket az én dicsőségembe, hogy képesek legyenek rá.

Képesek lettünk rá? Átvettük? Tudunk Szentlelke által egy szívvel, egy akarattal elé menni? Segítségül tudjuk hívni az Ő nagy nevét? Tudunk Isten népeként ragyogni?

Atyánk alkalmat készített, hogy tapasztaljunk, tanuljuk Őt.

Miközben visszük szívünk kicsi, vagy nagy háláját, kéréseit, kétségeit, Atyánk kegyelmesen lejön közénk Szentlelke által gyönyörködni egységünkben, megajándékozni jelenlétével, megerősíteni, küldetést adni, megújítani, békességében járatni…

 

Csak az jöjjön, akinek a szíve kívánkozik, vágyva vágyik Isten-gyermeki erőre, megújulásra, és szeretné, hogy a Gyülekezetünk Isten egybeforrt szívű népévé erősödjön.

…de az jöjjön!!! 🙂

Nagy néppé teszlek, és megáldalak, naggyá teszem nevedet, és áldás leszel. (1Móz 12,2)

ÚJRA KÖZÖSSÉGI IMAEST

  1. október 16. 18.00-19.30-ig

 

Szakolczai Éva

Részletek

Dátum:
október 16.
Időpont:
18:00

vissza az elejére

Honlap Karbantartás

Jelenleg a honlap hiányosan funkcionál, azonban hamarosan ellátja rendeltetésszerű működését.

Megértésében bízva, a későbbiekben is visszavárjuk!

Eseménynaptár

Összes esemény >

Tábori Regisztráció

2019. július 31. - augusztus 4
Balatonrendes-Pálköve

Tábori tájékoztató
itt olvasható >

A táborban való részvétel regisztrációhoz kötött.

Regisztrálok >

Aktuális híreink

Online Imakérés

Imacsoportunk az Ön kérését is szívesen képviseli Isten előtt.

Imát Szeretnék >

Segíthet Nekünk

Figyelmébe Ajáljuk

Online elérhető Biblia

www.abibliamindenkie.hu

Magyarországi Református Egyház weboldala

www.reformatus.hu

Dunamelléki Református Egyházkerület weboldala

www.parokia.hu