Házicsoportok

Mik a házicsoportok?

Kisebb, 10-15 fős csoportok a gyülekezeten belül, akik rendszeresen, általában két hetente találkoznak, hogy közösen tanulmányozzák a Bibliát, kisközösséget adjanak egymás számára és imádkozzanak egymásért.
 

Miért jó ez?

Talán felmerültek már Benned is ilyen kérdések: Hogyan érthetem vagy ismerhetem meg jobban a Bibliát? Hogyan élik meg a Biblia tanítását más, egyszerű, mindennapi keresztények? Mit tesznek az én helyzetemben? Ők mivel küzdenek? Hogyan tudnánk jobban segíteni egymást az életben? Hogyan tudnék többet segíteni a Gyülekezetben? Az istentiszteleten olyan sokan vannak, hogyan tudok egy kisebb, bennsőségesebb csoporthoz is kapcsolódni?

Ha vannak ilyen kérdéseid, a házicsoportba járás kiváló lehetőség arra, hogy ezekre választ kapj.
 

Konkrétan milyen is egy házicsoport?

10-15 főből áll. Sokszor gyülekezeti tagok vezetik, nem lelkészek. A tagság alapvetően állandó, nem jöhet be bármikor bárki, hogy tényleg legyen lehetőség egymást mélyen megismerni, elmélyíteni a kapcsolatot. Nem is minden csoport itt a templomban találkozik, hanem sokszor egymás lakásában. Jó esetben ez a csoport nem csak beszélget, hanem számonkér, odafigyel egymásra és kérdez (ahogy Pál apostol is mondja, „[ü]gyeljünk arra, hogy egymást kölcsönösen szeretetre és jó cselekedetre buzdítsuk.”)

A csoportos beszélgetés és egymásra figyelés, egymás biztatása segít abban is, hogy a Biblia megismerése ne öncélú teologizálás legyen, hanem azt szolgálja, hogy felkészültebb, érettebb Krisztus-követők legyünk. Pál gyönyörűen írja: „A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, hogy tökéletes, minden jó cselekedetre felkészített legyen Isten embere.” (2Tim 3,16-17), és Jakab is erről beszél: „[a]z igének pedig cselekvői legyetek ne pedig csak hallgatói, becsapva magatokat.” Ezt az Írást szeretnénk együtt jobban megismerni a házicsoportokban (is), aztán pedig cselekedni a mindennapjainkban.

A házicsoportok általában hetente vagy kéthetente találkoznak, hétköznap esténként. Gyakran nem csak alkalmakra járnak össze, sok házicsoport közösség is – kirándulással, közös programokkal.

Most kb. tíz ilyen csoport van a gyülekezetünkben, közülük általában több is folyamatosan fogad új tagokat, időnként pedig új csoportok is alakulnak, így a csatlakozási lehetőség általában adott.
 

Hogy lehet csatlakozni?

Bátorítunk mindenkit, hogy próbáljon ki egy ilyen csoportot – egy-két alkalom még nem is kötelez minket.

Ha valaki szeretne házicsoporthoz csatlakozni, Nagy Gábornál érdeklődhet személyesen, vagy üzenhet neki emailben a gyülekezet e-mailcímén, jelentkezni pedig az alábbi linken lehet:
https://forms.gle/7a16oy5o8uhQRGYcA.

vissza az elejére

Pünkösdelő

Hisszük, hogy Istennek a másokban elvégzett munkája és annak megismerése is áldássá lehet sokakban és nem utolsó sorban dicsőségére szól Istenünknek. Olvassuk tehát nyitott szívvel gyülekezeti tagjaink vallomásait arról, mi mindent vitt végbe életükben Urunk és hagyjuk, hogy a Szentlélek ezen írások által bennünk is megnyilatkozzék!

Megnézem >

Eseménynaptár

Összes esemény >

Tábori Regisztráció

2021. június 25-30.
Balatonszárszó-SDG Hotel

Tábori tájékoztató
itt olvasható >

A táborban való részvétel regisztrációhoz kötött.

Regisztrálok >

Aktuális híreink

Online Imakérés

Imacsoportunk az Ön kérését is szívesen képviseli Isten előtt.

Imát Szeretnék >

Segíthet Nekünk

Figyelmébe Ajáljuk

Online elérhető Biblia

www.abibliamindenkie.hu

Magyarországi Református Egyház weboldala

www.reformatus.hu

Dunamelléki Református Egyházkerület weboldala

www.parokia.hu