Bemutatkozunk

Közösséget keres? – Isten hozta nálunk!
Választ keres kérdéseire a hitről, Istenről, életcélról? – Szívesen beszélgetünk!
Életviteli krízisben keresi Isten megoldását? – Jó helyen jár!
 

Kik vagyunk?

Jézus Krisztusban hívő emberek, családok – református hitvallással, de nagyon sokféle felekezeti és nem hívő háttérből.
 

Miért vagyunk?

Isten személyét és szeretetét akarjuk megismerni és megismertetni másokkal is – kapcsolat- és közösségépítés keretében.

Olyan közösséget építünk, ahol az emberek befogadásra, megértésre, gyógyulásra találnak. Megtalálják a helyüket az életben!
 

Mit csinálunk?

Vasárnap az istentisztelet keretében ünnepi nagyközösségben találkozunk – Isten szavát a Bibliát tanuljuk.

A hét többi napján csoportos, kisközösségi keretekben jövünk össze – korcsoport vagy egyéb szempont szerint.

Sokat táborozunk, kirándulunk, sportolunk.
 

Ki jöhet hozzánk?

Bárki – nincs hitbeli feltétel, alkalmaink nagy része nyitott/nyilvános. Befogadó közösség vagyunk, nyitottak a párbeszédre – ha valaki tőlünk eltérő módon gondolkodik.
 

Kit keressen?

Érdemes először az irodavezető munkatársunkat: Karsay Katit felkeresni (06-1-230-4530), aki készséggel ad tájékoztatást mindenkinek szüksége szerint. A honlapon is tájékozódhat az egyes szolgálati területekről és elérhetőségekről.
 

Történetünk

A lakótelep felépülésekor (1985-86) indult a beköltöző hívők egymást keresése. Hamar megalakult a katolikus, majd nyomában 1989 őszén a református közösség is.

Először lakásban tartott bibliaórára jöttek össze néhányan hetente, 1990. márciusától pedig a közösségi házban megindult a rendszeres vasárnapi istentisztelet.

Az Attila utcai anyaegyház engedélyével Csere Gábor kezdte gondozni a növekedő csoportot, az ő prédikációi vonzották be az első családokat. 7 év után a közösség a templomépítés terveit kérte el Istentől, ekkor jött erősítésként a Zámbó házaspár: Hajnalka és András.

A közösség 1997. június 1-én hivatalosan is megalakult Bp.-Káposztásmegyeri Református Missziói Egyházközség néven. Az önkormányzat telket ajándékozott, a templomépítés Potzner Ferenc tervei alapján 2001-ben elkezdődött. A sok külső és belső adományozó kitartó adakozása gyümölcseként 2011-ben a templom felszentelésre került, és használatba vettük.

A templom és a gyülekezet is máig épül, fejlődik – nemcsak a templom falain belül, hanem jelen vagyunk a helyi iskolákban, óvodákban is a hittanórákon. Tagságunk és látogatóink a gyerekekkel együtt meghaladják az 500 főt, intézményi hittanosaink a 600 főt. Közösségi életünket 6 fős munkatársi csapat, 8 fős vezető testület és kb. 100 fő önkéntes szolgáló működteti Isten Lelke segítségül hívásával.

vissza az elejére

Pünkösdelő

Hisszük, hogy Istennek a másokban elvégzett munkája és annak megismerése is áldássá lehet sokakban és nem utolsó sorban dicsőségére szól Istenünknek. Olvassuk tehát nyitott szívvel gyülekezeti tagjaink vallomásait arról, mi mindent vitt végbe életükben Urunk és hagyjuk, hogy a Szentlélek ezen írások által bennünk is megnyilatkozzék!

Megnézem >

Eseménynaptár

Összes esemény >

Tábori Regisztráció

2021. június 25-30.
Balatonszárszó-SDG Hotel

Tábori tájékoztató
itt olvasható >

A táborban való részvétel regisztrációhoz kötött.

Regisztrálok >

Aktuális híreink

Online Imakérés

Imacsoportunk az Ön kérését is szívesen képviseli Isten előtt.

Imát Szeretnék >

Segíthet Nekünk

Figyelmébe Ajáljuk

Online elérhető Biblia

www.abibliamindenkie.hu

Magyarországi Református Egyház weboldala

www.reformatus.hu

Dunamelléki Református Egyházkerület weboldala

www.parokia.hu