Férfi kör

„Akarom azért, hogy imádkozzanak a férfiak minden helyen, tiszta kezeket emelvén föl harag és versengés nélkül.” 1Tim2,8

 

Ez a Férfikör mottója, az Úr így jelöli ki a célját találkozásainknak, mert „ez jó és kedves dolog a mi megtartó Istenünk előtt.”

 

A Férfikör célja tehát, hogy a gyülekezet férfi tagjai imádkozzanak – azaz az Úr Istennel beszélgessenek. Ez a beszélgetés ilyenkor több irányú: Isten megszólít minket, mi egymás között és az Úrral megbeszéljük az éppen aktuális témát.

 

Isten célja, hogy a férfiak tiszta kézzel beszélgessenek Vele és egymással. Ő maga tisztítja meg a mi kezünket, azaz a mi tetteinket és azok forrását: a mi gondolkozásunkat. Beleszól az életünkbe, hiszen az mindenestül az övé. Nem hagyja, hogy harag, versengés és egyéb bűnök akadályai legyenek a Vele és egymással való kapcsolatunknak.

 

Kiket várunk a Férfikörre?
A Káposztásmegyeri Református Gyülekezet férfi tagjait és a gyülekezethez közel álló férfi testvéreket. Várunk minden férfit függetlenül attól, hogy tagja-e gyülekezetünk valamelyik házi csoportjának vagy sem, egyedülállókat és házasokat, fiatalokat és „régebb óta fiatalokat” egyaránt!

 

Mikor és hol gyűlünk össze?
Kéthetente pénteken van Férfikör 19.15-től cca. 21 óráig a gyülekezeti teremben.

 

Hogyan zajlik egy Férfiköri alkalom?
Az Istennel és egymással való beszélgetésünk alapja, hogy Isten megszólít minket a Biblián keresztül. Ezért az alkalmak során egy előre kiválasztott bibliai szakaszt elolvasunk együtt. Ige magyarázattal mindig készül egy lelkész vagy gyülekezeti tag kb 45 percben, majd a beszélgetés során megosztjuk egymással hogy ki mit értett meg, vagy milyen kérdések merültek fel. A közös imádkozás és éneklés része az együttléteknek.

 

Milyen témákat érintünk a Férfikörön?
Alapvetően hitünk erősítésére szolgáló alkalmakat tartunk, hogy „növekedjünk a kegyelemben és a mi Urunknak és megtartó Jézus Krisztusunknak ismeretében.” (2Pt3,18)

 

Isten speciálisan férfiakra vonatkozó gondolatait sok helyen olvassuk a Bibliában, ezeket a szakaszokat is tanulmányozzuk időközönként alkalmainkon.

A Férfikörre nem kell jelentkezni, csak egyszerűen megjelenni a kezdés idejében! 🙂

 

Summary
Article Name
Férfi kör a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben
Description
Kiket várunk a Férfi körre? A Káposztásmegyeri Református Gyülekezet férfi tagjait és a gyülekezethez közel álló férfi testvéreket. Várunk minden férfit függetlenül attól, hogy tagja-e gyülekezetünk valamelyik házi csoportjának vagy sem, egyedülállókat és házasokat, fiatalokat és „régebb óta fiatalokat” egyaránt!

vissza az elejére

Pünkösdelő

Hisszük, hogy Istennek a másokban elvégzett munkája és annak megismerése is áldássá lehet sokakban és nem utolsó sorban dicsőségére szól Istenünknek. Olvassuk tehát nyitott szívvel gyülekezeti tagjaink vallomásait arról, mi mindent vitt végbe életükben Urunk és hagyjuk, hogy a Szentlélek ezen írások által bennünk is megnyilatkozzék!

Megnézem >

Eseménynaptár

Összes esemény >

Tábori Regisztráció

2021. június 25-30.
Balatonszárszó-SDG Hotel

Tábori tájékoztató
itt olvasható >

A táborban való részvétel regisztrációhoz kötött.

Regisztrálok >

Aktuális híreink

Online Imakérés

Imacsoportunk az Ön kérését is szívesen képviseli Isten előtt.

Imát Szeretnék >

Segíthet Nekünk

Figyelmébe Ajáljuk

Online elérhető Biblia

www.abibliamindenkie.hu

Magyarországi Református Egyház weboldala

www.reformatus.hu

Dunamelléki Református Egyházkerület weboldala

www.parokia.hu