Férfi kör

„Akarom azért, hogy imádkozzanak a férfiak minden helyen, tiszta kezeket emelvén föl harag és versengés nélkül.” 1Tim2,8

 

Ez a Férfikör mottója, az Úr így jelöli ki a célját találkozásainknak, mert „ez jó és kedves dolog a mi megtartó Istenünk előtt.”

 

A Férfikör célja tehát, hogy a gyülekezet férfi tagjai imádkozzanak – azaz az Úr Istennel beszélgessenek. Ez a beszélgetés ilyenkor több irányú: Isten megszólít minket, mi egymás között és az Úrral megbeszéljük az éppen aktuális témát.

 

Isten célja, hogy a férfiak tiszta kézzel beszélgessenek Vele és egymással. Ő maga tisztítja meg a mi kezünket, azaz a mi tetteinket és azok forrását: a mi gondolkozásunkat. Beleszól az életünkbe, hiszen az mindenestül az övé. Nem hagyja, hogy harag, versengés és egyéb bűnök akadályai legyenek a Vele és egymással való kapcsolatunknak.

 

Kiket várunk a Férfikörre?
A Káposztásmegyeri Református Gyülekezet férfi tagjait és a gyülekezethez közel álló férfi testvéreket. Várunk minden férfit függetlenül attól, hogy tagja-e gyülekezetünk valamelyik házi csoportjának vagy sem, egyedülállókat és házasokat, fiatalokat és „régebb óta fiatalokat” egyaránt!

 

Mikor és hol gyűlünk össze?
Kéthetente pénteken van Férfikör 19.15-től cca. 21 óráig a gyülekezeti teremben.

 

Hogyan zajlik egy Férfiköri alkalom?
Az Istennel és egymással való beszélgetésünk alapja, hogy Isten megszólít minket a Biblián keresztül. Ezért az alkalmak során egy előre kiválasztott bibliai szakaszt elolvasunk együtt. Ige magyarázattal mindig készül egy lelkész vagy gyülekezeti tag kb 45 percben, majd a beszélgetés során megosztjuk egymással hogy ki mit értett meg, vagy milyen kérdések merültek fel. A közös imádkozás és éneklés része az együttléteknek.

 

Milyen témákat érintünk a Férfikörön?
Alapvetően hitünk erősítésére szolgáló alkalmakat tartunk, hogy „növekedjünk a kegyelemben és a mi Urunknak és megtartó Jézus Krisztusunknak ismeretében.” (2Pt3,18)

 

Isten speciálisan férfiakra vonatkozó gondolatait sok helyen olvassuk a Bibliában, ezeket a szakaszokat is tanulmányozzuk időközönként alkalmainkon.

A Férfikörre nem kell jelentkezni, csak egyszerűen megjelenni a kezdés idejében! 🙂

 

Summary
Article Name
Férfi kör a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben
Description
Kiket várunk a Férfi körre? A Káposztásmegyeri Református Gyülekezet férfi tagjait és a gyülekezethez közel álló férfi testvéreket. Várunk minden férfit függetlenül attól, hogy tagja-e gyülekezetünk valamelyik házi csoportjának vagy sem, egyedülállókat és házasokat, fiatalokat és „régebb óta fiatalokat” egyaránt!

vissza az elejére

Böjti Kalendárium

Böjti időszakot támogató gondolatok, melyek húsvét ünnepére segíthetnek a lelki készülődésben.

Megnézem >

Eseménynaptár

There are no upcoming events at this time.

Összes esemény >

Tábori Regisztráció

2020. június 26. - július 1
Balatonszárszó-SDG Hotel

Tábori tájékoztató
itt olvasható >

A táborban való részvétel regisztrációhoz kötött.

Regisztrálok >

Aktuális híreink

Online Imakérés

Imacsoportunk az Ön kérését is szívesen képviseli Isten előtt.

Imát Szeretnék >

Segíthet Nekünk

Figyelmébe Ajáljuk

Online elérhető Biblia

www.abibliamindenkie.hu

Magyarországi Református Egyház weboldala

www.reformatus.hu

Dunamelléki Református Egyházkerület weboldala

www.parokia.hu