try another color:
try another fontsize: 60% 70% 80% 90%
Káposztásmegyeri Református Gyülekezet - refkap.hu

Templomépítés

warning: Creating default object from empty value in /home3/agapebth/public_html/refkap/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 34.
A Templomépítés hírei, galériák stb.

Templomszentelés

2011. október 15. Tíz évi munka beérett gyümölcse. Isten egybentartott egy gyülekezetet, hogy a lakótelepen mécsesként világítson. Hogy árassza Isten fényét mindazokra, akik valamilyen módon kapcsolatba kerülnek e gyülekezettel. De nemcsak egybentartotta ezeket az embereket, hanem elhívta őket egy szolgálatra. Építsenek templomot az Úr dicsőségére. És így lett. Tíz év áldozatos munka és tíz év kitartó hit eredménye az a templom, melyet ezen a napon "hivatalosan" is bírtokba vett ez a gyülekezet. Ez a nap az örömről szólt.

Festés - saját kezű templomépítés

Gyülekezetünk vállalkozó kedvvel és szabadidővel rendelkező tagjai két kezük munkájával is besegíthettek templomunk építésébe. A mennyezeti burkolóanyagot kellett védő és takaró anyaggal lefesteni. A közös, jó hangulatú festés fényképei itt tekinthetők meg:

2010 tavasztól őszig

2010. tavaszán elkészült a régen várt tető. Így a Schirhadasj koncertre, később pedig több örömteli esküvőre is már tető alatt, biztonságban kerülhetett sor. Alább a tetőépítés pillanatképei láthatók, kattintásra nagyobb méretben is.

Tetőszerkezet beépítése

2009. december 12-én, néhány nappal a faanyag megérkezése után a munkások be is építették a tetőszerkezetet. Az alábbiakban nagyszerű képek tekinthetők meg a műveletből, kattintással nagyobb méretben is.

Tetőszerkezet

2009. december 8-án megérkezett a tetőszerkezet faanyaga. Néhányan figyelemmel követték a lerakodást és ha már jelen voltak, megszerezték nekünk azt az örömöt, hogy fényképeiken keresztül mi is láthatjuk a munkálatokat. A képeken nemcsak a lerakodás látható, hanem az is, hogy a zord időjárás ellenére a munkások azonnal elő is készítették a fát a beépítéshez. Nekik köszönjük a kitartó munkát, alkalmmi fotósainknak a képeket, Istennek pedig nagy kegyelmét, hogy "látótávolságba" kerülhetett templomunk tetejének befejezése. A képek alább tekinthetők meg és kattintással nagyíthatók.

2009 ősze

Az év első fele nagy bizakodások közt telt, hiszen vágyaink között az szerepelt, hogy még a hideg beállta előtt tetőt kap a templomunk. A falak ugyanis tető nélkül védtelenek a tél viszontagságai ellen. A sok imádság és Isten gondoskodó szeretete pedig beteljesítette ezt a vágyunkat, így 2009 őszén a tervek szerint elkészül a tető. Az alábbiakban még a munkálatok elkezdése előtti állapot látható és templomunk környezete. A szép panoráma képek ifj. Szakolczai József keze munkáját dícsérik. Köszönet érte!

A képekre kattintva teljes méretben is megtekinthetők.

Minden szív oda húz, hol kincset talál...

Káposztásmegyeren a puszta földből kinőtt egy üzenet. Üzenet a nagyvilágnak, üzenet az embereknek. Egy üzenet, amely arról a kincsről tanúskodik, melyhez a szívünk húz. A növekedés még nem fejeződött be, de máris fennhangon hirdeti Istenünk dicsőségét.

Nagy hálával tartozunk az N&A Media-nak, hogy helyet adott egy bemutatkozó anyagnak gyülekezetünkről és templomépítésünkről és ezzel részt vállalt az üzenetben. Köszönjük!

A bemutatkozó anyag és a video megtekinthető a VIIP TV, illetve a VideomapHungary honlapján, a következő címeken:

kultura.viip.tv/minden_mas/kaposztasmegyeri_reformatus_egyhazkozseg

www.videomap-hungary.com/hu/firm/bp-kaposztasmegyeri-reformatus-egyhazkozseg

2008 ősze

2008 végére egy nagy mérföldkőhöz érkezett az építkezés: elkészültek a falak. Az alábbi képek szeptember első napján készültek. Jó gyönyörködést!

A Tovább-ra kattintva még három kép tekinthető meg!

2008 tavasza

Ez év elején folytatódott templomunk építése. A építkezés eddig remekül haladt, méghozzá - néhány telefonos feljelentgető művész performanszát leszámítva - teljesen zavartalanul.

Kattints a Tovább-ra, mert még van két kép!

Tartalom átvétel