try another color:
try another fontsize: 60% 70% 80% 90%
Káposztásmegyeri Református Gyülekezet - refkap.hu

Programajánló

warning: Creating default object from empty value in /home3/agapebth/public_html/refkap/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 34.
Kiemelt programjaink

A őszi félév kurzusai

2017. őszén az alábbi kurzusokat indítjuk.

Keresztkérdések kurzus - Keresztelésre, konfirmációra készülőknek ajánljuk. Az első alkalom dátuma szeptember 26. 19 óra. (Részletek a linken.) Jelentkezés Zámbó Andrásnál.

Ószövetség-felfedező kurzus "haladóbbaknak", akik szívesen kalandoznának az Ószövetség korában és iratai között. Az első alkalom szeptember 20-án 19 órától kezdődik, aztán minden szerdán. Jelentkezés Zámbó Andrásnál.

További információ a Parókián, vagy a refkap.info@gmail.com címen kérhető.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Asszonykör

Az asszonykör gyülekezetünk egyik legrégebbi és legstabilabb kiscsoportja. Havonta egy péntek estét töltenek együtt az asszonytestvérek, általában 19 órától. A gondolatébresztő "előadás" után, amelyet valamelyik gyülekezeti tagunk, vagy egy meghívott előadó tart, hosszas és mély beszélgetések során épülnek egyenként és közösségként is az asszonytestvérek.

Következő alkalom:
2017. június 9.
A szokásostól eltérően 18 órától

Táboraink 2017 nyarán

Táborainkról részletes információk és az online jelentkezési lapok az alábbiakban érhetők el.

Hitmélyítő csendesnap

Az idei hitmélyítő csendes napunk fő témája a „Megbocsátás” volt.

Az igét Hajdú Bálint Kadosa hirdette köztünk. Kadosa szolgált nálunk Hajnalka és András szombat féléves szabadsága alatt. Megismertük, megszerettük őt, és most ő hozza Isten üzenetét számunkra. Aki hallotta őt szolgálni nálunk, azoknak nem kell bemutatnom, aki még nem hallotta, annak ajánlom, hogy hallgassa meg valamelyik igehirdetését a prédikációk menüpont alatt. A 2015-ös év igehirdetései között kell keresgélni.

Akik rutinos csendes nap látogatók, azok tudják, hogy ez a nap arról is szól, hogy a lelkészeink, rendszeres szolgálóink ezen a napon „pihennek”. Jó, tudom, hogy tudna egy lelkész pihenni a gyülekezetében? Hát úgy, hogy levesszük a válláról a terhet, és ezen a napon kicsit „egy” lehet közülünk. Ezt úgy tesszük még teljesebbé, hogy csendes nap másnapján, vasárnap is vendég igehirdető hirdeti az igét. Idén Dűh Klaudia volt vendégünk, viszont elfoglaltságai miatt csak egy héttel későbbre tudta elfogadni meghívásunkat. Klaudiára még szinte mindenki emlékszik, hiszen ő még a tavalyi évben a gyülekezetünk szerves rész volt.

Kadosa bevezetője és a csendesnaphoz kapcsolódó hangfelvételek:

Baba-mama kör és éjszakai anyakör

Baba-mama kör
(nemcsak reformátusoknak)

„Bizony, az Úr ajándéka a gyermek,
Az anyaméh gyümölcse jutalom.”
(Zsolt. 127,3)

Szeretettel várunk minden várandós kismamát és kisgyermekes édesanyát. Természetesen babákkal együtt. Minden alkalmat gyermekdalok éneklésével, játszásával kezdünk. Amikor a babák elfáradtak az éneklésben, játszani engedjük őket, mi pedig beszélgetünk.

Éjszakai anyakör

Beszélgetés anyáknak, havonta változó témában, az éjszaka csendjében.

Karácsonyi, adventi angyalok
.

.

Előadó:
Hekli Katalin

Következő időpont:
2016. december 19., 20:00-tól 21:30-ig
(általában minden hónap harmadik hétfőjén)
(gyülekező 19:30-tól)

Jótékonysági ruhaakció

A következő ruhaakció időpontja:
2017. tavasza
hétfő-kedd
9:00-18:00
A ruhaátvételre kijelölt időpont:
2017. tavasza
vasárnap
16:00-19:00

Jótékonysági ruhaakciónkat évente kétszer rendezzük meg (a pontosabb információért érdemes néha bekukkantani erre az oldalra). A program célja, hogy használt ruhával lássuk el a környezetünkben élő rászorulókat és persze bárkit, aki érdeklődik. Ehhez nincs más dolguk az érdeklődőknek, mint eljönni templomunkba a fent jelzett időpontban.

Párbeszéd

Párbeszéd programsorozatunk következő témája:

Visszatekintés az elmúlt 7 évre
Ünnepeljünk együtt!

Kedves Testvérek!
Talán tudjátok már, hogy tekintettel a sok-sok feladatra, amelyekből Andrásék Szombat-félévi távollétében - a Gyülekezet minden tagjához hasonlóan - mi, szervezők is ki kell vegyük a részünket, a Párbeszéd sorozatot a 2014/2015. tanévre szüneteltetjük. (Terveink szerint az újraindulás - valószínűleg némileg újragondolt, modernizált formában 2015 őszén várható.)
A szünet előtt szeretnénk azonban egy utolsó alkalommal még VISSZATEKINTENI az elmúlt 7 év alkalmaira, HÁLÁT ADNI imában Istennek az elmúlt 7 év áldásaiért és VELETEK EGYÜTT ÜNNEPELNI a közös élményeket, együttléteket, sikereket. Mindenkit tehát, akinek bármit is jelentett a Párbeszéd az elmúlt 7 évben (akár vendégként, akár szolgálóként), nagy szeretettel várunk erre az ünnepségre 17 órakor a templomban!
Az ünnepségen néhány rövid beszédre, Párbeszéd kvízre, süteményekre, játékra, élmények közös felelevenítésére és vidám dicsőítésre várunk Benneteket :) Gyertek el, álljunk meg és ünnepeljünk együtt!
A szervezők nevében szeretettel: Gábor

Előadó: többen
az elmúlt 7 évből
Időpont: 2014. június 15., vasárnap, 17:00 - 18:45

2012-es nyári táboraink - beszámolók

A legnagyobb érdeklődésre számot tartó táborunk idén is, mint mindig a Gyülekezeti tábor volt augusztus 6-11-ig Kovácspatakon. Hálaadással emlékezünk az együttlétről. Az alábbiakban a hét programja látható letölthető hanganyagokkal, a hangulatról pedig árulkodjanak a képek!

Gyermekprogramok

Kiemelt gyermekprogramunk az Örömhírklub, amit ajánlunk minden óvodás és iskolás gyereknek.

Tartalom átvétel