try another color:
try another fontsize: 60% 70% 80% 90%
Káposztásmegyeri Református Gyülekezet - refkap.hu

Szolgálataink

Egyházi szolgálatok

1. Keresztelés

Gratulálunk gyermekük születéséhez!

A keresztelésben Isten szövetségét ajánljuk fel a család számára, ami a legnagyobb ajándék ebben az életben.

Gyermekek keresztelése csak gyülekezetünk tagjai számára "automatikus". Aki nem jár gyülekezetbe, illetve nem gyakorolja vallását, de szeretné megkereszteltetni kisgyermekét, az olvassa el a keresztelés feltételeiről és közérdekű tudnivalókról szóló írásunkat.

Felnőttek keresztelése együtt történik a konfirmációval. Ennek formai feltétele a Keresztkérdések kurzus és egy Konfirmációi előkészítő kurzus teljesítése. Tartalmi, illetve lelki feltétele pedig az, hogy az illető vallást tesz Jézus Krisztusban meglelt hitéről. A nagyobb gyermekek is "felnőtt" kategóriába esnek, azaz felkészítési folyamathoz és hitvalláshoz (konformációhoz) kötött a keresztelésük.

Kérjük, hívjanak fel, üljünk le egy beszélgetésre, ismerjenek meg minket, mert legjobban személyes találkozásban, beszélgetésben lehet megtudni, hogy mit képviselünk, és miért.

 

2. Házasságkötés

Szeretettel köszöntjük az ifjú (vagy az idősebb) párt!

Házasságkötés megáldásához nem feltétel a református, vagy bármely egyéb felekezethez tartozás. Tehát keresztelés, vagy konfirmációs / bérmálós múlt sem szükséges. Fontos viszont, hogy megismerkedjünk egymással, illetve a jelentkezők megismerkedjenek Isten tervével a házassággal kapcsolatban. Ezért jegyes-beszélgetéseket és egy házas-/jegyeskurzust szervezünk, ami feltétele a házasságkötésnek. A jegyeskurzus általában február végén indul, 7 alkalomból áll, amelyek kéthetente vannak. Az aktuális év kurzusáért kísérje figyelemmel honlapunk híreit, vagy érdeklődjön telefonon.

 

3. Konfirmáció

Ez a hitmegerősítés alkalma, hitvallás tétel, ami által valaki a gyülekezet teljes jogú tagjává, egyházunk úrvacsorázó résztvevőjévé válhat.

Gyermekek, fiatalok számára a hittanórák folytatásaként egy konfirmációs kurzust tartunk, ami általában 1 - 1,5 év. A kurzusok indulásáról érdeklődjön telefonon.

Felnőttek számára szintén van felkészítő kurzus, de ez előtt ajánlott elvégezni a Keresztkérdések kurzust.

Ha érdekli Isten, Jézus Krisztus, a hit és a hívő életmód - keressen fel minket bátran! Szeretettel várjuk!

 

4. Temetés

Nagyon sajnáljuk, hogy ebben a szomorú élethelyzetben találkozunk!

Szeretnénk reményt és vigaszt nyújtani a gyász nehéz időszakában.

A temetési szolgálatnak nem feltétele az egyházhoz/felekezethez tartozás, szabott díja nincs, felajánlást, adományt elfogadunk. (Sajnos, egyes temetkezési vállalkozások borsos árat számolnak fel úgynevezett egyházi temetésért, aminek nincs köze az igazi egyházhoz, de alkalmas az egyházak rossz hírének keltésére...) Kérjük, keressen fel minket telefonon.