try another color:
try another fontsize: 60% 70% 80% 90%
Káposztásmegyeri Református Gyülekezet - refkap.hu

Bemutatkozunk

Akit gyülekezetünk megszületésének rövid története érdekel, az Csere Gábor cikkéből - ami egy korábbi gyülekezeti lapban már megjelent - elolvashatja, hogyan csillant meg és kezdett kiteljesedni Isten dicsősége itt, a panelházak erdejében, Káposztásmegyeren.

25 éves gyülekezetünk kb. ötszáz embert ér el a mintegy 30 ezer fős lakótelepen (szép kis missziói mező!). Vasárnaponként 200 körüli látogatónk van, akik közül 50 gyermek, és sokan jönnek hétközi alkalmainkra is: Baba-mama kör, bibliaórák, ifjúsági csoportok, felnőtt és gyermek hittanórák, asszonykör, házaskör, nyugdíjaskör, stb. A helyi iskolákban több mint 400 gyermeket tanítunk a hittanórákon. Kedvelt programjaink a nyári táborok gyeremekek, ifjak és családok számára.

Célunk Isten szeretetének, Jézus Krisztus személyének és megváltói művének megjelenítése és megismertetése az igehirdetés, szolgálat és közösségi élet által.

Templom és gyülekezeti házat kezdtünk építeni 2001-ben. 2005-től használatba vettük a parókiaszárnyat, majd 2011-ben a templom épületét is. Még mindig építkezünk, de a templomház már most is teljes „üzemmódban” szolgál minket, istentiszteleteknek, koncerteknek, konferenciáknak és egyéb alkalmaknak otthont adva.

A fizikai templom építése folyamatosan emlékeztet minket igazi feladatunkra: a lelki templomot, a közösséget és az Istennel való élő kapcsolatunkat kell építenünk. Erre hívunk mindenkit, aki keresi élete értelmét, Istent, illetve közösségre, barátokra vágyik.

Zámbó András
lelkipásztor