try another color:
try another fontsize: 60% 70% 80% 90%
Káposztásmegyeri Református Gyülekezet - refkap.hu

Gazdálkodj okosan

Mottó: ha lehet, egymásnak fizessünk az elvégzett munkáért, mert ebből talán jut vissza a gyülekezetbe is a tized formájában.

Az okos gazdálkodással csodákat lehet művelni!

Sokan téblábolnak öregek fiatalok, öli meg őket a tétlenség, másutt meg garmadában áll a munka, még esetleg fizetnének is érte! Gyakran előfordul, hogy szakmai végzettségünk, vagy érdeklődésünk lehetővé teszi, hogy olyan munkákat is elvégezzünk, amikre mások ilyen-olyan hiányosságaik miatt önmaguk nem vállalkoznak. Gyakran előfordul, hogy a lakásban, házban olyan munka adódik, amelyet ilyen-olyan hiányosságaink miatt önmagunk képtelenek vagyunk megoldani. Ilyenkor rendszerint megkérdezzük az ismerősöket, hogy nem ismernek-e megbízható szakembert, aki mind szakmailag, mind anyagilag korrekt munkát végez.

Ha pénzt adunk ki, érdemes meggondoni, nem lenne-e mód arra, hogy a pénz a gyülekezeten belül maradjon. Valamelyik hittestvérünk zsebébe vándorolva bennünket gazdagítva, személyes kapcsolatokat is erősítve, a bevétel utáni tizeddel a gyülekezetet gyarapítva!

Csak néhány példa a teljesség igénye nélkül: gyermekfelügyelet, idősebb testvéreink kísérése,  ápolás, kutyasétáltatás. virágöntözés, ügyintézés, személy- és teherszállítás, fűnyírás, takarítás, költöztetés, bevásárlás, virágöntözés, oktatás minden szinten, nyelvek, matek, fizika, szakdolgozatok gépelése, javítás, szerelés, ezekkel kapcsolatos ügyintézés, szakmunkák, stb.

Célunk az, hogy a gyülekezeten belül segítsük a munka és a munkás egymásratalálását, legyen az akár szeretetszolgálat, akár anyagi ellenszolgáltatásért végzett munka. Várjuk tehát azok jelentkezését, akik gyülekezetünkbe járnak, és munkásokat keresnek egy-egy feladatra, vagy munkájukat ajánlják fel, vagy mindkét csoportban érintettnek érzik magukat és szeretnék ezt a gyülekezet tudomására hozni. A jelentkezéseket a refkap.info@gmail.com címre várjuk, névvel, elérhetőséggel és a munkalehetőség vagy az elvégezni szándékozott munka megjelölésével. Arra is lehetőséget biztosítunk, hogy a jelentkező elérhetősége, vagy akár neve ne kerüljön a honlapra, ilyenkor  a keresletet és a kínálatot mi magunk fogjuk összekötni. Természetesen a jelentkezéseket személyesen is le lehet adni a Parókián, vagy az Info Csoport bármelyik tagjánál.

Az anyagiak terén minden esetben a két félnek kell megegyeznie, a gyülekezet, illetve az Info Csoport nem kíván részt venni ebben és nem is vállal felelősséget. Az elvégzett munkáért szintén nem tudunk felelősséget vállalni, de azért igen, hogy a lista kizárólag gyülekezetünkbe járók ajánlatait tartalmazza.

Név Milyen munkát vállal Mire keres munkást Elérhetőség
Csontosné Ági Gyerekfelügyelőt keres rendszeresen napi pár órára, vagy egy teljes napra, négy gyerek mellé 06-30-551-4874
Koronka István bármi 06-30-200-4353
Bóka László Villany-, kerti kisgép- és háztartásigépszerelés, asztalos munkák és bármi, amit egy átlagos gondnok általában tud. 06-30-240-6931
boksi@t-online.hu
Polgár Károly bármi 06-70-944-9828
Sigh-Bahadur Dávid Tanítás. Fizika, matematika, zeneelmélet. Korrepetálás, érettségire készítés, stb... Illetve bármi más ami ezekhez a dolgokhoz kapcsolódik és nem haladja meg a képességeimet :). 06-30-450-8587
s.b.david89@gmail.com
Széles Dávid bármi, de főként logisztikai feladatok ellátása és megszervezése, illetve operatőri és filmvágási munkák 06-30-334-0710