Csendesnap

„..Neki növekednie kell, nékem pedig kisebbednem” (Ján.3:30)

Keresztelő János mondta ezt, de több, mint hat éve, amikor egy kis szervezőcsapatban megérlelte Isten, hogy szervezzenek gyülekezeti hitmélyítő csendesnapot, és kerestük azt a gondolatot, amely ennek az alkalomnak mottója lehet, ez az ige jött elénk.

Miért csendesnap? Mert Isten minőségi időt szeretne velünk tölteni, és ehhez több kell, mint egy igei alkalom.

Mert ahhoz, hogy Isten megszólaljon, el kell csendesednem.

Mert miközben megélem Istennel való közösségemet, együtt vagyok a gyülekezettel, akikkel a testvéri közösséget is megélem.

Mert jó együtt lenni Istennel, és a testvérekkel.

Mert amikor szervezni kezdtük, akkor a fizikai templomunk már készen állt, és végre nem kellett helyett keresnünk, ahol együtt lehetünk.

Miért növekedés? Mert az az élet jele. Ahol élet van, ott növekedés is van.

Mi a célunk? Hogy aki eljön, ha lehet, ne úgy menjen haza, ahogyan megérkezett. Lépjen egyet előre azon az úton, amin Isten Őt elindította.

Kiket várunk? Ez egy hitmélyítő alkalom, ezért mindenkit várunk, aki szeretne előrébb lépni. Bár gyülekezeti alkalomként szervezzük, de mindenkit szeretettel várunk, aki aznap Istennel és az övéivel szeretne egy napot eltölteni.

Hogy néz ki egy ilyen nap? Vendég igehirdető szolgál köztünk, egyrészt azért, mert a növekedésen belül minden évben van egy központi téma, és ezzel kapcsolatban keresünk igehirdetőt, másrészt a lelkészeink az év 364 napján szolgálnak felénk, ezen a napon mi szeretnénk szolgálni feléjük azzal, hogy egyszerűen csak beüljenek közénk, és töltődjenek.

Dicsőítések, kiscsoportos beszélgetések, vezetett csendesség, imaközösség, imaszolgálat, bizonyságtétel, ezek mind helyet kapnak ezen a napon. És persze a közösen elfogyasztott ebéd is elmaradhatatlan része a napnak.

És a gyerekek? Miután gyülekezetünkben nagyon sok kisgyerekes család van, így a csendesnap alatt a gyerekeknek is a koruknak megfelelő alkalommal készülünk, ahol helye van az igének, de a játéknak, és aki igényli a szundikálásnak is. Ovis kortól várjuk őket, a kisebbek és szüleik számára baba-mama szoba áll rendelkezésre.

Milyen gyakran kerül megrendezésre? Ez az alkalom egy évben egyszer van, idén őszre tervezzük.

Szeretettel várunk mindenkit, aki velünk együtt érzi azt, hogy ahhoz, hogy Jézus növekedhessen bennünk, nekünk helyet kell adnunk Neki. Ehhez kisebbé kell válnunk, elengednünk mindent, ami ezt akadályozza. Hogy Jézus növekedjen bennünk, míg mi is elmondhatjuk: élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus (Gal.2:20)

vissza az elejére

Pünkösdelő

Hisszük, hogy Istennek a másokban elvégzett munkája és annak megismerése is áldássá lehet sokakban és nem utolsó sorban dicsőségére szól Istenünknek. Olvassuk tehát nyitott szívvel gyülekezeti tagjaink vallomásait arról, mi mindent vitt végbe életükben Urunk és hagyjuk, hogy a Szentlélek ezen írások által bennünk is megnyilatkozzék!

Megnézem >

Eseménynaptár

Összes esemény >

Tábori Regisztráció

2021. június 25-30.
Balatonszárszó-SDG Hotel

Tábori tájékoztató
itt olvasható >

A táborban való részvétel regisztrációhoz kötött.

Regisztrálok >

Aktuális híreink

Online Imakérés

Imacsoportunk az Ön kérését is szívesen képviseli Isten előtt.

Imát Szeretnék >

Segíthet Nekünk

Figyelmébe Ajáljuk

Online elérhető Biblia

www.abibliamindenkie.hu

Magyarországi Református Egyház weboldala

www.reformatus.hu

Dunamelléki Református Egyházkerület weboldala

www.parokia.hu