try another color:
try another fontsize: 60% 70% 80% 90%
Káposztásmegyeri Református Gyülekezet - refkap.hu

Asszonykör

Az asszonykör gyülekezetünk egyik legrégebbi és legstabilabb kiscsoportja. Havonta egy péntek estét töltenek együtt az asszonytestvérek, általában 19 órától. A gondolatébresztő "előadás" után, amelyet valamelyik gyülekezeti tagunk, vagy egy meghívott előadó tart, hosszas és mély beszélgetések során épülnek egyenként és közösségként is az asszonytestvérek.

Következő alkalom:
2017. június 9.
A szokásostól eltérően 18 órától

Lassan hagyománnyá válik, hogy az évadzáró asszonykört a Bori házaspár látja vendégül otthonában. Idén is így lesz. A kerti sütögetés mellett természetesen nem marad el a lelki táplálék sem, amit ezúttal Boriné Éva fog „feltálalni”.

Gondolatébresztő:
Boriné Éva

Téma:
.

Helyszín:
.

 

2016/17-es évad

Az évad igazi nyitó alkalma a gyülekezeti hétvége, Kismaroson szeptember 24-25-én. Az ott hallottakat, kapottakat bontogatnánk egész évben, ami a hálás emlékezés jegyében telne.

Első blokk: Emlékezzünk a múltra (szeptembertől-decemberig - mit tett értünk Isten, mit az emberekért, mit személyes életünkben?
Második blokk: Emlékezzünk a jelenre (januártól- márciusig) - Jézus Krisztus tegnap és ma ugyanaz, Krisztussal megélni a most lehetőségé.
Harmadik blokk: Emlékezzünk a jövőre (áprilistól-júniusig) - mert megíratott és kijelentést kaptunk, ezért nem bizonytalan a jövő. Hová tartunk?

Ezekre az alkalmakra is várunk minden érdeklődő asszonytestvért szeretettel!

Akik nem voltak ott, azoknak ízelítőül, akik ott voltak, azoknak pedig emlékeztetőül szolgálnak a 2016. szeptember 24-25-i gyülekezeti hétvége előadásainak hangfelvételei. Vendég előadónk, Végh Tamás, a Gal 2,20 alapján hozta elénk a következő témákat:

2015/16-os évad

2015. novemberében az asszonykör egy tematikus sorozatot indított Hiteles keresztyén élet címmel. A következőkben az előadások hangfelvételei tölthetők le:

 

Az asszonykör minden évben kétszer "elutazik" és egy külső helyszínen (általában) kétnapos női hétvégét tart. Ilyenkor nagyobb témákat, jóval részletesebben dolgoznak fel a résztvevők. Az alábbiakban ezen hétvégék közzétehető hangfelvételeit tölthetik le az érdeklődők.

2015. október 3-4. Női-férfi hétvége, Kismaros (Ittzés István)

  • szombat de. 1.: Keresztség - kiválasztás - megtérés (ApCsel 9,1-18)
  • szombat de. 2.: Mit jelent újonnan születni? Hogyan történhet meg? (Jn 3,1-16)
  • szombat du.: Az okkultizmus gyökere és gyakorlata a Biblia alapján (2Kor 6,14-18; 5Móz 18,9-15)
  • vasárnap de.: Mit jelent a gyakorlatban Krisztusban hinni? (Jn 3,17-19.34-36)